Gravad hjort med puré

Vid tillfälle hade jag möjlighet att bjuda några vänner på lunch. Vi hade lite matlagningsaktiviteter planerade för kvällen men vi behövde något lite lättare för att inte vrålhungrika kasta oss in i kylens dryckutbud.

Äpple och avocado funkar fint tillsammans. De är även en utmärkt kombination till det kraftiga gravade hjortköttet. För att förstärka det vilda köttet sekte jag lite svamp. Nu hade jag bara champinjoner hemma men kan tänka mig att Karl-Johan skulle funka bra. Och kunde jag, skulle jag välja ostronskivling. Hallonens friska och inte allt för söta adderar i smak såväl som utseende. Äpplena är ju lite textur i men jag ville ha lite mer. Därför rädisor. De har ju även en härlig kryddighet. I botten på allt sammans gjorde jag en puré.
Allt sammans gick åt. Det gjorde även allt bubbel. Ja, nått ska man ju skölja ner maten med.

Råvara
Gravad hjortfilé.

Grund
En härligt krämig puré. Jag har gjort både med mandelpotatis och jordärtskocka.

Topping
Stekt avamp – på bilden har jag använt champinjoner men har man ostronskivling hemma är det sju resor bättre. Stek dem hårt.
Röra med äpple och avocado.
Härliga hallon med mycket smak och rädisor.