Kolsyrade jordgubbar med ädelost

Kolsyrade jordgubbar med ädelost

Sifon är ett kul verktyg att ha i köket. De flesta tänker nog på att det är dem man har för att vispa grädde. Men det är nog det allra tråkigaste man kan göra med dem. Att kolsyra frukt till exempel. Så kul!

Har funderat lite på en dessert med kolsyrade jordgybbar. Vindruvorna jag testade blev ju toppen så varför inte jordgubbar. De blev faktiskt helt ok. Marinerade dem lite med vitt vin och fläder i sifonen. Stora skillnaden är att kolsyran lämnar jordgubbarna mycket snabbare så man får vara lite allert.

Krämen vispade jag fluffig av crème fraîche, olivolja och ädelost. Den osten jag hade hemma nu var en dansk Danablu. Det finns ju så mycket ost att testa till detta. Tyckte krämen fick en bra karraktär till gubbarna.

Kolsyrade jordgubbar med ädelostJag funderade på att ha dessa till en krämig grön ärtsoppa som jag tänkte skumma upp med sifonen. Båda vid sidan av en gräddig vaniljglass. Eller ännu bättre. En glass på ängssyra eller harsyra. 👌
Jordgubbarna var en bra start.

Råvara
Jordgubbar och ädelost.

Krämen
Crème fraîche, olivolja och ädelost.