Laxsnittar

Till botten tryckte jag ut rundlar ur en god mjuk kavring. På dem bredde jag lite smör och därpå lite av den tryffelkokta kolen. Kolen hade jag förberett dagen innan.
Jag har strimlar den gravade laxen (finkar ju klart med rökt lax) i lagom tjocka strimlor för att de ska ge lite tuggmotstånd och rört samman den med crème fraîche och smörgåskrasse. Jag har rätt mycket krasse för jag gillar smaken till laxen. Klickar på laxröran på rundeln. Detta toppar jag med en generös klick löjrom, det är ju tokigt gott. Toppar med lite dill och dillolja och smyckar med en fin violblomma.
Dilloljan gör jag ofta och har i en burk i kylen. Så enkel att göra och funkar att addera till så många rätter.

Laxsnittar, wallworkGrund
God mjuk kavring med lite smör på
Savoykål – Förberedd med vit tryffelolja i Sous vide

Röra
Strimlad gravad lax
Crème fraîche
Smörgåskrasse

Topping
Kalix löjrom
Dill
Dillolja – Förberett sedan tidigare
En fin liten blomma av viol
Några tag med pepparkvarnen över fatet