Mozzarella- och tomatsnittar

Buffelmozzarella är en så härlig ost. Mild och krämig lyfter den dessutom fram en härlig tomat. Helst skulle jag använda en riktigt härligt solmogen tomat med djupt skön tomatsmak för mina Mozzarella- och tomatsnittar. Men jag är ju i Sverige i tidig maj så det kommer ju inte hända. Istället får det bli övervägande soltorkade tomater. Ska man använda soltorkade tomater tycker jag lätt att man ska addera en peng å köpa några riktigt bra. Det är nämligen rätt stor skillnad på tomat och tomat. Välj den du tycker bäst om.

På kavring- eller rågbrödsrundeln lägger jag en tjock skiva buffelmozzarella. På den placerar jag en bra klick av tomatröran. Det är lite viktigt att krydda upp röran ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Inte minst de färska tomaterna kan behöva lite salt. Rädisorna ger en lite kryddig touch och färsk rosmarin adderar en rund lite oljig smak.
Toppar med balsamico och en fin olivolja.

Mozzarella- och tomatsnittar, wallworkGrund
God mjuk kavring eller rågbröd med lite smör på
Buffelmozzarella

Röra
Fint strimlade soltorkade tomater
Fint strimlade riktigt solmogna cocktailtomater
Crème fraîche

Topping
Skivade rädisor
Färsk rosmarin
En god balsamico
En fin lite nötig olivolja
Några tag med pepparkvarnen över fatet