Sommarsallad med lax

Sommarsallad med lax

Jag ville göra en fräsh, enkel och matig sommmarsallad. Så efter att jag konsulterat kylen och resonerat lite i kryddfönstret landade vi här.

Basen i salladen är en blandad sallad med små blad. Mycket ruccola som ger en fin kryddighet till laxen. I mixen har jag även blandat i äpplen och ärtskott för smak och gräng. Vill gärna att det finns lite att tugga på också 😉 Det finns även salladslök och färsk chili i. Jag har toppat med syrade morötter och hallon. Där måste finnas lite crunch kvar.

Sommarsallad med laxLaxen har jag grillat på skinnsidan. Skurit ner i mindre bitar och garnerat med. Nere i salladen har jag tagit bort skinnet så att det inte mjuknar om salladen står en stund. Det blir inget anjenämt att tugga på. Inlagd bläckfisk gick fint till laxen.
En frisk citronolja, salt och peppar på det. Gott och nyttigt och så blir man snygg av det också 👌

Råvara
Lax och sallad.

Topping
Chili, ärtskott, salladslök, hallon och en frisk citronolja.