Tomat-consommé och torskrygg

Tomat-consommé och torskrygg

Jag har funderat ett tag över just tomat-consommé. Varit nyfiken på att göra det men sen har det alltid kommit något emellan. Men, plötsligt händer det.

Jag ville ha den lätta tomatsmaken. För att komplementera den valde jag torsk. Fin i smak, matig och lätt att jobba med.
Man kan göra sin consommé på olika sätt och jag valde att göra det med äggvitor. I bilden syns det att jag blev lite för otålig och nyfiken på hur det funkade. Jag lyckades spräcka vita i avslutande momentet. Där av lite grumligt istället för det klara fina som jag var ute efter. Efter att titta på lite olika klipp på Youtube valde jag ett recept på The Spruce Eats. Testa det. Det är verkligen intressant och spännande.

I botten på skålen har jag en sallad med grillade tomater och rostad blombål. Lite gröna ärtor. På salladen en smörstekt bit torskrygg. Toppad med bakad purjolök och lite groddar. Dessa skulle man lätt kunna fritera eller byta krasse.

Även om det blev lite grumligt så satt smaken jag var ute efter 👌

Råvara
Tomat och torskrygg.

Soppa
Min smakrika tomat-consommé.

Topping
Tomatsallad – Grillade tomater, gröna ärtor och rostad blomkål.
Bakad purjolök och groddar.